MII DE CREDINCIOȘI LA PRIVEGHEREA DIN AJUNUL PRAZNICULUI ADORMIRII MAICII DOMNULUI ȘI PROCESIUNEA DRUMUL CRUCII, LA MĂNĂSTIREA HODOȘ-BODROG

În fiecare an la praznicul Adormirii Maicii Domnului, mii de credincioşi din tot cuprinsul Banatului şi a Câmpiei arădene, îşi îndreaptă paşii spre străvechea Mănăstire Hodoş-Bodrog, pentru a se ruga la Icoana Făcătoare de minuni a Maicii Domnului cu Pruncul și pentru a participa la slujbele ce se săvârșesc în această lavră monahală milenară.

Obștea monahală și pelerinii veniți încă din ajun la sfânta mănăstire au participat la sfintele slujbe săvârșite de soborul slujitor, din care au făcut parte: Protos. Dr. Iustin Popovici, consilier cultural, Protos. Dr. Nicolae Tang, lector universitar la Facultatea de Teologie Ortodoxă ,,Ilarion V. Felea” din Arad, Pr. Flavius Petcuț, protopopul Aradului, Pr. conf. dr. Vasile Pop şi alţi părinți de la parohiile din vecinătate.


Procesiunea ,,Drumul Crucii”


După aceasta, miile de credincioşi au pornit la Procesiunea ,,Drumul Crucii’, care se face de aproape un secol, din evlavia credincioşilor care veneau la Sfânta Mănăstire în aceste zile de hram şi care doreau să-şi intensifice osteneala şi jertfa lor închinată Maicii Domnului, an de an.


În cadrul acestei procesiuni au rostit meditații despre Preacinstirea Maicii Domnului și rugăciunile adresate Ei, Pr. Flavius Petcuț, protopopul Aradului, Pr. Vlad-Sergiu Sandu de la Parohia Firiteaz și Pr. conf. dr. Vasile Pop.


Slujbele sfinte s-au desfăşurat pe tot parcursul nopţii, săvârşindu-se Taina Sfântului Maslu, slujba Prohodului Maicii Domnului, Sfânta Liturghie, acatiste şi alte rugăciuni închinate Maicii Domnului.


Prof. Cătălin-Iulian Drăgan

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *