Așezare

Din punct de vedere geografic Mănăstirea Hodoș – Bodrog se află în județul Arad (județ situat la granița de vest a României), la vest de municipiul Arad, pe cursul inferior al Mureșului, la o distanță de 12 km, pe drumul (DJ682) ce duce de la Arad la Felnac – Secusigiu – Periam.

Venind din Arad se merge spre Timisoara (pe DN 69)  și inainte de benzinăria OMV din Aradul Nou – la semafor – se virează la dreapta pe Str. Ogorului (exista si indicator pt. Mănăstire). Se trece de cele trei sensuri giratorii de la capătul Str. Ogorului, urmărind de fiecare dată direcția Zădăreni pe DJ682. La primele doua sensuri giratorii există și indicatoare maro pt. Mănăstire.

Girl in a jacket

Venind dinspre Timișoara, pe DN 69, după benzinăria OMV din Aradul Nou – la semafor se merge la stânga si apoi pe DJ682 spre Zădăreni.

Venind dinspre Timișoara pe Autostrada A1, se iese la a doua ieșire spre Arad (Arad Est 1) și se urmarește direcția Zădăreni pe DJ682. La ieșirea de pe autostradă există de asemenea și indicatoare maro cu Mănăstirea Hodoș-Bodrog.

Dupa Zădăreni urmează Bodrogu Nou și aproape de ieșirea din Bodrogu Nou se merge la dreapta (există indicator pt Mănăstire pe ambele părti ale drumului). De la indicator mai sunt aproximativ 2 Km până la Mănăstire.

Se poate ajunge și cu trenul Regiotrans pe relația Arad – Bodrogu Nou. La câteva sute de metri de gară se afla drumul care duce la Mănăstire.

  Vizualizati Manastirea Hodos-Bodrog din Judetul Arad pe o harta mai mare

Coordonatele GPS ale Mănăstirii sunt: N 46° 7′ 59,712″, E 21° 11′ 1,671″.

Mănăstirea se învecineaza la est, la 1,5 km cu satul Bodrogu Nou, la sud cu satul Călugăreni, iar la vest peste Mureă cu satul Bodrogu Vechi.

Până în anul 1839, mănăstirea era situată pe malul drept al Mureșului, aparținând de satul Bodrogu Vechi și de comuna Pecica.

Deoarece mănăstirea era periclitată de cursul Mureăului, care-ăi apropiase malul până lângă zidurile ei, prin intervențiile starețului Grigore Chirilovici și cu ajutorul autorităților teritoriale din Arad, în anul 1839, Murețul a fost dirijat la nord-vest de mănăstire.

Adresa poștală a mănăstirii este:

Comuna Zădăreni, Sat Bodrogu Nou, cod 317126, județul Arad, România.

E-mail: mhb@manastireabodrog.ro

Telefon: +40 257 270177